DEN BOSCH - Op de plek van het voormalige Brabantbad in ’s-Hertogenbosch is een nieuw plan ontwikkeld met circa 180 appartementen. Veel Bosschenaren hebben op de locatie van het oude Brabantbad leren zwemmen. De plek Brabantbad ligt in het Prins Hendrikpark. Op deze plek is al enige jaren woningbouw mogelijk. De gemeente ’s-Hertogenbosch en Heijmans hechten veel waarde aan het maken van passende plannen. Voordat we een stap verder gaan zetten, stellen we aankomende vier weken aan iedereen de vraag: wat vind je van het plan?


Waarom doen we dit?

Gemeente ’s-Hertogenbosch wil huidige en toekomstige Bosschenaren de kans geven om te komen naar, of te blijven wonen in onze stad. Hoe? We zetten met onze nieuwe woonvisie in op een ambitieus nieuwbouwprogramma dat daar de ruimte voor biedt. Daar hebben we locaties voor nodig. Brabantbad is een locatie waar al enige jaren woningbouw mogelijk is.

Wethouder Roy Geers: “Wij hebben als stad een enorme woningbouwopgave. De vraag naar woningen is groter dan het beschikbare aanbod. Binnenstedelijk ontwikkelen draagt bij aan de woningvraag. De locatie Brabantbad is een locatie waar een gemengd woningbouwprogramma van circa 180 appartementen gerealiseerd kan gaan worden. Enkele jaren geleden is de planvorming voor deze locatie weer gestart. Met het project Brabantbad willen wij als stad weer een icoon van een project neerzetten die past in de omgeving van het Prins Hendrikpark.”

Hoe ziet het plan eruit?

Om te kunnen voldoen aan de hernieuwde ambities voor BrabantBad is door KCAP een nieuw plan ontworpen met 3 woontorens van 54, 60 en 48 meter hoog. De woontorens hebben uitzicht op het Prins Hendrikpark, de Sint-Jan en het water van de IJzeren Vrouw. Het plan kent een gemengd woningbouwprogramma van circa 180 koop- en huurappartementen. Op de begane grond is ook ruimte voorzien voor verschillende functies zoals bijvoorbeeld commerciële of maatschappelijke functies die de parkbeleving kunnen versterken. “Een symbiose tussen park en wonen in een hoge mate van transparantie”, vertelt directeur Stef Jaske van Heijmans Vastgoed Zuid. De compacte duurzame gebouwen bevatten moderne oplossingen zoals een warmte/koude-unit gecombineerd met aquathermie die het water uit de IJzeren vrouw gebruiken om de woningen in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen.

Ontwikkeling met oog voor het park

Het uitgangspunt van de architect is om het park zoveel mogelijk te verrijken zonder een groot beslag te leggen op de groene beleving van het park. “Door de ronde vorm hebben de torens geen achterkant en bieden ze een alzijdig levendige uitstraling,“ aldus Edward Schuurmans, architect en partner van KCAP. Het plan geeft een nieuwe impuls aan het park en gebruikt door het huidige ontwerp een minimale footprint.

Omgevingsdialoog: wat vind je van het plan?

Op de website van Den Bosch staat alle informatie over het plan en een link naar de online vragenlijst. Je mening over het plan kun je geven door mee te doen aan de online vragenlijst. Deze vragenlijst is van 8 februari 2021 tot en met 6 maart 2021 beschikbaar.

Op woensdag 10 en donderdag 11 februari 2021 vinden er ook chatsessies plaats. Tijdens de chatsessie lichten we het plan toe en kun je vragen stellen. Hiervoor kun je je aanmelden via de website van Den Bosch.