OSS - Op de avond dat Shona Shukrula als eerste vrouwelijke scheidsrechter een wedstrijd in het betaalde voetbal mocht leiden heeft ADO Den Haag een ruime overwinning behaald op TOP Oss (1-5). Een glansrol was er voor Lee Bonis die met drie treffers een groot aandeel in de zege had.


Terwijl Shukrula haar debuut naar behoren volbracht, ze gaf ADO een terechte strafschop en Loukili van TOP in de slotfase een terechte rode kaart, kweekte ADO Den Haag aan zelfvertrouwen. De ploeg van trainer Darije Kalezic kende een moeizame competitiestart en in die malaise deelde de nieuwe spits Lee Bonis. De Noord-Ier raakte vorige week eindelijk van de nul af en liet zich in Oss helemaal gelden. Met twee treffers in het eerste kwartier wist hij ADO op het juiste spoor te zetten en Juha Kilo bracht de ruststand zelfs op 0-3.

In de tweede helft deed de thuisploeg via Abel Stensrud iets terug. Alex Schalk miste hierna weliswaar de al genoemde strafschop, maar kort hierna maakte Bonis zijn derde van de avond. Kilo maakte in de slotfase nog zijn tweede waarmee de ruime overwinning bezegeld werd.