DEN BOSCH - FC Den Bosch is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer David Nascimento won met het kleinst mogelijke verschil van FC Emmen (1-0) en profiteerde daarmee van het verlies van koploper Helmond Sport.

Onder leiding van Nascimento kent FC Den Bosch zodoende een uitstekende seizoenstart. Ze begonnen aan de wedstrijd als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie en ontvingen FC Emmen, waar de start tot dusver nog wisselvallig verloopt. Het was de thuisploeg dat via een snoeiharde penalty van Törles Knöll in de achttiende minuut op voorsprong kwam.

In de tweede helft was het FC Den Bosch dat bleef aandringen in De Vliert. Danzell Gravenberch en Byron Burgering kregen de kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar lieten dit na. Burgering raakte ook nog de lat, maar hetzelfde deed Nunumete aan de andere kant. In de laatste secondes van de wedstrijd kwam FC Emmen nog heel dicht bij de gelijkmaker via Mulder, maar hij viel er op wonderbaarlijke wijze nt niet in. Zo werd er gewonnen door FC Den Bosch, dat zich de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen, daar Helmond Sport en Excelsior niet wisten te winnen.